Calais naar Dover met Sea France

Sea France vaart in het hoogseizoen zo’n 14 keer per dag van Calais naar Dover. De overtocht duurt afhankelijk van het vertrektijdstip zo’n 70 tot 90 minuten.  U moet minimaal 1 uur van te voren inchecken. U kunt tegen bijbetaling met prioriteit aan boord gaan. U hoeft dan bij het inschepen minder lang te wachten.

Sea France zet een drietal schepen in, te weten de Moliere, de Rodin en de Berlioz. De boten stammen uit het begin van deze eeuw. De Moliere is het nieuwste schip, maar ook iets kleiner en biedt plaats aan 480 wagens.  De andere twee tot wel 700 personenauto’s.

Op de schepen zijn zowel een self service restaurant te vinden als een restaurant met bediening. Uiteraard is er ook een boetiek op het schip waar u voordelig kunt inkopen. Op de site van Sea France kunt u speciale aanbiedingen vinden. Verder zijn er speelruimtes voor kinderen.  Geld wisselen is ook mogelijk  aan boord.

Prijzen voor een overtocht variëren per seizoen. Raadpleeg daarvoor de site van Sea France. Sea France biedt speciale aanbiedingen voor gezinnen met kinderen of mensen die regelmatig de oversteek van Calais naar Dover willen maken. Boeken voor dagtrips heen en weer is ook mogelijk.  Verder biedt Sea France in samenwerking met Expedia  accommodaties aan in Engeland.

 

ACTUEEL: Sea France is uit de vaart, kijk voor alternatieven op deze site.