Met Caravan van Calais naar Dover

Wilt u met de caravan naar Engeland dan heeft u in principe dezelfde keuze in vervoersmogelijkheden als dat u alleen met uw auto gaat. Er is echter wel een maar. Wilt u via de Eurotunnel naar Engeland dan mogen er geen gasinstallaties mee. Heeft u die wel nodig en bij u dan moet u met de ferry.

Net als voor auto’s  hebben wij de prijzen voor u op een rij gezet om een oversteek met een caravan te maken. Ook hier gaat het om de prijzen zoals opgegeven in september 2011 voor de periode met vertrek 14 juli 2012 en als retourdatum 28 juli voor een auto met caravan voor een gezin met twee kinderen.

reisduur overtocht

prijs (retour)

heen

terug

minimale inchektijd

sea france

  €       239

75 min.

95 min.

60 min.

p&o   €       252

90 min.

90 min.

30 min.

dfds seaways   €       170

140 min.

140 min.

60 min.

eurotunnel   €       332

35 min.

35 min.

30 min.

De lengte van de caravan is van grote invloed op de prijs van de oversteek. In bovenstaand voorbeeld is uitgegaan van een caravan van net geen 6 meter lengte. Bij Sea France komt er voor elke meter die uw caravan langer is ongeveer €25 voor een retour bij aan kosten. Ook bij P&O is sprake van extra kosten voor langere voortuigen.

Bij DFDS Seaways en Eurotunnel hebben we geen extra toeslagen gevonden. Nu is de oversteek per caravan via de Eurotunnel wel erg duur en alleen bij zeer lange caravans wordt het prijsniveau vergelijkbaar met die van een ferry overtocht.

Net als bij de auto’s zonder caravans is de oversteek met DFDS het goedkoopste. Bij caravans is het prijsverschil zelfs groter. Neemt u dus een ietwat langere reistijd voor lief dan is DFDS, zeker dus als u met een caravan rijdt, prijstechnisch zeer aantrekkelijk.