Calais Folkstone door de Eurotunnel

Een alternatief voor het nemen van de Ferry is om via de Eurotunnel naar Engeland te gaan. De Eurotunnel voert van Calais naar Folkstone wat vlakbij Dover ligt.

Het grote voordeel van de reis via de Eurotunnel is de snelheid. De reis duurt zelf maar 35 minuten. Voor een ferryovertocht ben je gauw 90 minuten kwijt. Bovendien gaat het inchecken vrij snel, gaan de treinen zeer geregeld en heeft u bij aankomst in Folkstone meteen goede aansluitingen naar de snelwegen.

De snelheid van reizen heeft echter wel een prijskaartje. De prijzen liggen een stuk hoger dan die van een oversteek met een ferry. Bovendien kan niet elk voortuig mee op de trein. Heeft u een auto met gasinstallatie dan is het niet mogelijk door de Eurotunnel te reizen of heeft u een caravan  waarbij u gebruik maakt van gasflessen dan mogen ook die flessen niet mee.

Op de trein blijft u in of bij uw auto. Op een ferry boot kun je gedurende de reis uitgebreid shoppen of een hapje eten. Dat is in dit geval niet mogelijk. Wel kunt u bij de terminal zowel in Calais als Folkstone enkele winkels bezoeken en in enkele restaurants iets te eten krijgen.