Duinkerken Dover met DFDS Seaways

De route Duinkerken naar Dover is een alternatief voor de route Calais Dover.  Op deze route voer eerder Nordfolkline, maar zij zijn opgegaan in DFDS.

Duinkerken ligt net als Calais ook in Frankrijk, maar dan iets noordelijker en vlak bij de Belgische grens. Vanaf Utrecht is het zo’n 3 uur en 25 minuten rijden naar Calais. Naar Duinkerke is dit ongeveer 3 uur en 15 minuten.

De reistijd naar Duinkerken is vanuit Nederland en België doorgaans dus iets korter, maar daar staat wel een langere vaartijd tegenover. De vaartijd voor de overtocht naar Engeland is namelijk 140 minuten. Vanaf Calais is dat meestal 90 minuten, dus een verschil van 50 minuten.

DFDS vaart op deze route tot zo’n 12 keer per dag. Inchecken moet minimaal 1 uur van te voren. DFDS zet een drietal schepen in namelijk de Duinkerken Seaways, de Dover Seaways en de Delft Seaways. De schepen bieden plaats aan 780 mensen en stammen uit 2005 en 2006.

Aan boord zijn een drietal restaurants te vinden, een wisselkantoor en shops.  Een upgrade naar een 1e klas lounge behoort tot de mogelijkheden.

Voor prijzen verwijzen we naar de site van DFDS. Speciale aanbiedingen zijn voornamelijk in het laagseizoen te boeken.