Met Caravan van Calais naar Dover

Wilt u met de caravan naar Engeland dan heeft u in principe dezelfde keuze in vervoersmogelijkheden als dat u alleen met uw auto gaat. Er is echter wel een maar. Wilt u via de Eurotunnel naar Engeland dan mogen er geen gasinstallaties mee. Heeft u die wel nodig en bij u dan moet u met de ferry.

De best optie voor uw oversteek

Net als voor auto’s  hebben wij de prijzen voor u op een rij gezet om een oversteek met een caravan te maken. Ook hier gaat het om de prijzen zoals opgegeven in maart 2017 voor de periode met vertrek 14 juli 2017 en als retour datum 28 juli voor een auto met caravan voor een gezin met twee kinderen.

reisduur overtocht

prijs (retour)

heen

terug

minimale inchecktijd

p&o   €       206

90 min.

90 min.

30 min.

dfds seaways   €       146

140 min.

140 min.

60 min.

eurotunnel   €       328

35 min.

35 min.

30 min.

De lengte van de caravan is van grote invloed op de prijs van de oversteek. In bovenstaand voorbeeld is uitgegaan van een caravan van net geen 6 meter lengte. Bijvoorbeeld, bij P&O is sprake van extra kosten voor langere voertuigen.

Bij DFDS Seaways en Eurotunnel hebben we geen extra toeslagen gevonden. Nu is de oversteek per caravan via de Eurotunnel wel erg duur en alleen bij zeer lange caravans wordt het prijsniveau vergelijkbaar met die van een ferry overtocht.

Net als bij de auto’s zonder caravans is de oversteek met DFDS het goedkoopste. Bij caravans is het prijsverschil zelfs groter. Neemt u dus een ietwat langere reistijd voor lief dan is DFDS, zeker dus als u met een caravan rijdt, prijstechnisch zeer aantrekkelijk.