Calais Dover met de Auto

ferry auto varen

Indien u van Calais naar Dover wilt met de auto zijn er eigenlijk vier opties.  De goedkoopste manier is om met één van de twee Ferry diensten van Calais naar Dover te gaan. Echter is de pendeltrein ( Eurotunnel Le Shuttle) ook een snel maar duurder alternatief. Ook is er nog de verbinding Duinkerken – Dover die interessant kan zijn, immers vanuit Nederland ben je sneller in Duinkerken dan in Calais. Wij behandelen alle opties en geven aan waarom deze voor u interessant kunnen zijn. 

PO ferries banner

Calais Dover met de Auto: DFDS

DFDS Calais

Van Calais naar Dover met DFDS, Samenvatting & Mogelijkheden:

De keuze voor DFDS of voor P&O is eigenlijk een lastige, want de overtocht is nagenoeg gelijk met deze veerdiensten. Het maakt eigenlijk niet heel veel uit via welke partij u boekt. Wel wordt door voor gebruikers de website van DFDS als iets meer overzichtelijk gezien. Dus het boekingsproces kan iets eenvoudig zijn bij een DFDS boeking. Aan de andere kant lijkt de P&O website weer iets persoonlijker en minder groot. Dan zou je kunnen zeggen: Maak de keuze dan op basis van aanbiedingen..  Alleen zijn zelfs de aanbiedingen veelal gelijk. Kortom de keuze voor DFDS of P&O Ferries is een moeilijk te maken keuze. Een heel belangrijk pluspunt van DFDS is wel de gratis WiFi verbinding voor alle soort tickets. Bij 3 van de 4 P&O Ferries ticket opties zijn de WiFi opties beperkt tot zeer beperkt.

Calais Dover met de Auto: P&O Ferries

P&O Calais Van Calais naar Dover met P&O Ferries, Samenvatting & Mogelijkheden:

Als u met de auto naar Dover wilt is ook P&O ferries één van de primaire opties. Het is vreemd genoeg zeldzaam dat er twee ferry diensten op één lijn actief zijn. Bij deze verbinding is door het gigantische volume een dubbele verbinding mogelijk. P&O Ferries heeft 4 ticket mogelijkheden, met ook een ‘zeer goedkope’ optie. Dit is in ieder geval het bekijken waard want zo uitgebreid zijn de opties bij DFDS weer niet. Let wel op: De WiFi mogelijkheden bij P&O Ferries zijn het bekijken waard tijdens het boeken. Niet ieder ticket heeft een mooi WiFi pakket op deze overtocht beschikbaar.

De Alternatieven voor de Auto Calais Dover

Duinkerken – Dover: Geen grote verschillen met de verbindingen van Calais – Dover. Wel misschien ook een voordeel: een iets rustigere haven en makkelijke aanrij route. Geen alternatieven of keuze tussen P&O en DFDS ( alleen DFDS vaart op deze route ) en toch zeer scherp geprijsd.

De haven van Dover wordt jaarlijks bezocht door maar liefst 16 miljoen passagiers, 2 miljoen vrachtwagens, bijna 3 miljoen auto’s en motors en 86.000 bussen

Le Shuttle Pendeltrein met de Auto: ook wel de Calais Dover auto trein. Het is de snelste manier om in Dover te komen, het is leuk om een keer te doen. Maar het is wel een fors andere ervaring dan de ferry overtochten. Je zit binnen in een gesloten cabine naast je auto. Er is wel een WC, maar dan heb je het ook gehad.. Geen luxe, geen uitzicht, geen ervaring. Daarbij liggen de Shuttle prijzen vele malen hoger dan de prijzen van de overgang via de Ferry.

Onze Conclusie als je vanuit Nederland reist met de auto

  • Overweeg gewoon eens Duinkerken – Dover. Je bent er eerder en de reis met de boot is iets langer. Prijzen liggen nagenoeg gelijk. Maak je kan via deze verbinding de grote haven van Calais vermijden.
  • Ga niet met de trein als u claustrofobisch bent of als u een goedkope overtocht wilt. Deze overtocht is prijzig, maar wel fors sneller!

Related Posts

Previous Post Next Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.