Calais Ferry Terminal

Calais Ferry Terminal

De Calais Ferry Terminal is eenvoudig te vinden als u de borden of uw navigatie volgt naar de haven van Calais. De terminal is onder beheer van P&O ferries en DFDS. Alles wat u moet weten over deze terminal vindt u op deze pagina. Indien u met de ferry ( Bijv. Calais Dover) gaat reizen dient u hier één uur vantevoren aanwezig te zijn.

PO ferries banner

De haven van Calais is de grootste passagiershaven van Frankrijk. Fijn voor de reiziger: Deze haven is bijzonder makkelijk te navigeren.

De locatie van de ferry terminal

Voor de navigatie naar de terminal is dit het adres:

  • Car Ferry Terminal
    62100 Calais, Frankrijk

GPS naar de ferry terminal in Calais:

  • Lat: 50:57:58N (50.96622)
    Lon: 1:51:43E (1.86201)

Indien u de haven wilt bereiken met openbaar vervoer dan kan dit vanuit het centrum van Calais en vanuit het Centraal station met de bus. Met de auto is de haven bijzonder goed bereikbaar aangezien deze direct is verbonden aan de A26 ( Calais – Dijon ) en de A16. (Vanuit Nederland) Alles staat overigens bijzonder goed en duidelijk aangegeven op de borden, dus zelfs zonder de auto navigatie kan dit niet fout gaan.

Haven Calais Faciliteiten

De haven van Calais heeft enkele faciliteiten. Zo is er een WC een kinder speelgrond. En zijn er Arcade mogelijkheden voor kinderen. Neem dus wat muntjes mee als je jouw kind wil vermaken tijdens het wachten en geen iPad bij de hand hebt!

Parkeren bij de ferry terminal in Calais

Er is een openbare parkeerplaats voor het terminalgebouw.  (P2) Dit is een onbeveiligde parkeerplaats en eigenaren laten hun voertuigen daar op eigen risico achter. Deze parkeerplaats is 5 minuten van de Terminal verwijderd. Er is ook een betaald parkeergelegenheid.

  • P6 – Betaald – parkeerplaats voor middellang en lang verblijf –  2 minuten van de aankomst / vertrek terminal. De eerste 2 uur zijn gratis. Toegankelijk voor alle voertuigen behalve caravans, lichte bestelwagens, campers en vrachtwagens Parkeerplaats is omheind en bewaakt.
  • P5 is alleen beschikbaar voor brengen en halen ( max 30 minuten )

Related Posts

Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.