Alternatief: De Eurotunnel – Kosten & Trein

tunnel

Een alternatief voor het nemen van de Ferry is om via de Eurotunnel naar Engeland te gaan. De Eurotunnel gaat van Calais naar Folkstone wat vlakbij Dover ligt. (5 tot 10 min met de auto)

PO ferries banner

De Eurotunnel: Meer Snelheid voor Hogere Kosten

Het grote voordeel van de reis via de Eurotunnel is de snelheid. De reis duurt zelf maar 35 minuten + de tijd van het inladen & Inchecken ed. . Voor een ferry overtocht ben je gauw 90 minuten kwijt. De snelheid van reizen heeft echter wel een prijskaartje. De prijzen liggen een stuk hoger dan de prijzen voor een oversteek met de ferry. Bovendien kan niet elk voertuig mee op de trein. Heeft u bijvoorbeeld een auto met gasinstallatie dan is het niet mogelijk door de Eurotunnel te reizen. Ook een caravan die gebruikt maakt van gasflessen (LPG) mag niet mee op de overtocht.

Trein vs Ferry

 • De kosten van de trein zijn fors hoger, soms wel ruim  2 keer hoger dan de Ferry varianten van DFDS en P&O Ferries. De prijsverschillen zijn te controleren bij een Directferries. Er worden namelijk bij de Eurotunnel boeking module ook de Ferry prijzen geplaatst, dan zal je al snel zien dat een Ferry toch bijna altijd een betere optie is.

grote prijsverschillen eurotunnel

 • Op de trein blijft u in of bij uw auto. Op een ferry boot kun je gedurende de reis uitgebreid shoppen of een hapje eten. Dat is in dit geval niet mogelijk. Wel kunt u bij de terminal zowel in Calais als Folkstone enkele winkels bezoeken en in enkele restaurants iets te eten krijgen.
 • De Treinreis is veel sneller: 35 minuten tegenover 90 minuten.
 • Als je claustrofobie hebt is de treinreis misschien niet zo goed idee, idem met watervrees! =)

Wat uitleg over de Eurotunnel benamingen

De Kanaaltunnel is de naam van de oorspronkelijke tunnel. De Eurostar is de passagierstrein die u kunt nemen vanuit bijvoorbeeld Amsterdam naar London. De Eurotunnel Le Shuttle is de autotrein service. Deze trein werkt via goederenwagons en is niet geschikt voor alleen maar voetgangers. De auto moet zeg maar mee. In het Frans heet de tunnel ‘Tunnel Sous la Manche”. Dit is zeer handig om te weten tijdens uw reis naar Calais! (Dit zijn de boorden dit u moet volgens naar de haven)

Indien u een Eurotunnel ticket wilt boeken dan raden wij dit aan via Directferries, in tegenstelling tot de officiële boekingsmodule kan je hier met iDeal betalen.

 

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  • Margot
  • 16 augustus 2019
  Beantwoorden

  Ik neem zelf vaak de trein onder het kanaal door: Ja, deze optie is misschien duurder maar hij is wel zeer snel en daarbij ook goed aan te sluiten als je bijvoorbeeld vanuit Amsterdam naar Londen wilt en vliegangst hebt. De Ferry kan dan natuurlijk ook maar is net wat omslachtiger.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.