Alternatief: Duinkerken – Dover

haven

De route Duinkerken naar Dover is een alternatief voor de route Calais Dover.  Op deze route voer eerder de ferrydienst Nordfolkline, maar deze maatschappij is opgegaan in DFDS. DFDS verzorgt dus zowel de reizen vanaf Calais & Duinkerken. (Dover)

PO ferries banner

Duinkerken ligt net als Calais ook in Frankrijk, maar dan iets noordelijker en vlak bij de Belgische grens. Vanaf Utrecht is het zo’n 3 uur en 25 minuten rijden naar Calais. Naar Duinkerken is dit ongeveer 3 uur en 15 minuten.

De reistijd naar Duinkerken is vanuit Nederland en België doorgaans dus iets korter, maar daar staat wel een langere vaartijd tegenover. De vaartijd voor de overtocht naar Engeland is namelijk 120 tot 140 minuten. Vanaf Calais is dat meestal 90 minuten, dus een verschil van 30 tot 50 minuten. Op de totale reistijd is dit goed te overzien, wat van Duinkerken een goed alternatief maakt.

DFDS Dover Duinkerken

Van Duinkerken naar Dover met DFDS, Samenvatting & Mogelijkheden:

DFDS Duinkerken Dover

DFDS vaart op deze route tot zo’n 12 keer per dag. Inchecken moet minimaal 45 minuten van te voren. DFDS zet een drietal schepen in namelijk de Duinkerken Seaways, de Dover Seaways en de Delft Seaways. De schepen bieden plaats aan 780 mensen en stammen uit 2005 en 2006.

Aan boord zijn een drietal restaurants te vinden, een wisselkantoor en shops.  Een upgrade naar een 1e klas lounge behoort tot de mogelijkheden.

Voor prijzen verwijzen we naar de site van DFDS. Speciale aanbiedingen zijn voornamelijk in het laagseizoen te boeken.

Adres DFDS Duinkerken

Wil je navigeren naar de haven? Gebruik dan de volgende gegevens voor de TomTom of google maps: 

DFDS Terminal Car Ferry
Route du petit De​nna
Port 5625
59279 Loon-Plage

DFDS Dover Duinkerken

Van Duinkerken naar Dover met DFDS, Samenvatting & Mogelijkheden:

Related Posts

Previous Post Next Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *