Met Caravan van Calais naar Dover

Caravan Overtocht

Wilt u met de caravan naar Engeland dan heeft u in principe dezelfde keuze in vervoersmogelijkheden als dat u alleen met uw auto gaat. Er is echter wel een maar. Wilt u via de Eurotunnel naar Engeland dan mogen er geen gasinstallaties mee. Heeft u die wel nodig en bij u dan moet u met de ferry de overtocht maken.

De Camper & Caravan zijn bij een DFDS gelijk qua kosten, dus dit artikel en deze kosten analyse is ook voor Campers geldig.

De beste optie voor uw overtocht

Net als voor overtochten van Calais naar Dover met de auto hebben wij de prijzen voor u op een rij gezet om een oversteek met een caravan te maken. Het gaat hier om de prijzen zoals opgegeven in maart 2017 voor de periode met vertrek 14 juli 2017 en als retour datum 28 juli voor een auto met caravan voor een gezin met twee kinderen.

Calais Dover, reisduur & prijzen met caravan

prijs (retour)reisduur overtochtminimale inchecktijdMeer info
P&O + Caravan€       20690 min.30 min.P&O Caravan info
DFDS + Caravan€       146140 min.60 min.DFDS Caravan info
Eurotunnel + Caravan€       32835 min. (+ douane)30 min.
caravan ferry dfds
Gezien bovenstaande analyse lijkt de Ferry optie bij DFDS ( zie plaatje ) de meest aantrekkelijke optie

De lengte van de caravan is van grote invloed op de prijs van de oversteek. In bovenstaand voorbeeld is uitgegaan van een caravan van net geen 6 meter lengte. Bijvoorbeeld, bij P&O is sprake van extra kosten voor langere voertuigen. Bij DFDS Seaways en Eurotunnel hebben we geen extra toeslagen gevonden. Nu is de oversteek per caravan via de Eurotunnel wel erg duur en alleen bij zeer lange caravans wordt het prijsniveau vergelijkbaar met die van een ferry overtocht. Kortom: Met een caravan kan je toch echt beter de ferry nemen.

Net als bij de auto’s zonder caravans is de oversteek met DFDS veelal het goedkoopste. Bij caravans is het prijsverschil zelfs groter. Prijstechnisch maakt dit DFDS zeer aantrekkelijk.

Grote Campings rondom Calais

Rondom Calais zijn er veel campings om net even een betere aansluiting met de Calais / Dover ferry te realiseren.

 • Camping Le Grand Gravlot – Heel veel plaatsen / Zeer Populair.
 • Camping La Bien Assise – Lijkt de grootste Camping in de buurt.
 • Camping du Fort Lapin – Zeer dichtbij de tunnel / haven.
 • Camping l’Escale – Veel plaatsen / Goede Reviews.

Grote Campings rondom Dover

hawthorn farm
Hawthorn Farm

Indien je direct na de overtocht een plaats zoekt om te kamperen ( of net voor de terugreis) vonden wij de volgende top locaties.

 • Folkestone Camping and Caravanning Club Site – Redelijke reviews / Veel plaatsen. Let op: de poort gaat pas open om 7:00 !
 • Little Satmar Campsite & Holiday Park – Goede reviews & Redelijk aantal plaatsen.
 • Hawthorn Farm Campsite & Holiday Park – Zeer grote campingplaats met Positieve Reviews

Related Posts

by
Reisfotograaf & Blogger altijd op zoek naar leuke plekjes en reis mogelijkheden! Op de website Calais-Dover wil ik voornamelijk Nederlandse reizigers helpen met de overtocht!
Previous Post Next Post

Comments

  • Sien
  • 16 augustus 2019
  Beantwoorden

  Iemand ervaring met de Folkestone Camping and Caravanning Club Site? Wij zoeken naar een goedkope camping aldaar en dit lijkt een goede optie???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 shares